اندیکاتور زیگزاگ چیست؟ چه کاربردی دارد؟ چگونه می توانیم از آن استفاده کنیم؟ مزایای استفاده از آن در پییشبرد معاملات چیست؟ پاسخ تمام این سوالات را در این مقاله بخوانید.
همچنین مطالعه ی مقاله ی “بهترین اندیکاتور ارزدیجیتال” را به شما پیشنهاد می کنیم.
یکی از شاخصهای تحلیل تکنیکال، اندیکاتور زیگزاگ محسوب میشود. این اندیکاتور از لحاظ ظاهری مشابه نام خود است. آنچه میتوان از این اندیکاتور فهمید، روندهای قیمتی است که به صورت زیگزاگ به نمایش در می آید.
نشانگر زیگزاگ بیشتر همراه با تئوری موج الیوت به منظور تعیین موقعیت هر موج در چرخه کلی به کار گرفته میشود. تریدرها میتوانند با تنظیمات درصدهای مختلف را مورد آزمایش قرار دهند تا متوجه شوند کدام گزینه بهترین نتیجه را برایشان ایجاد می کند.
برای نمونه، تنظیم 4٪ احتمال دارد امواج را با وضوح بیشتری در مقایسه با تنظیم 5٪ تعریف کند. هر کدام ازسهام از الگوهای مخصوص به خود برخوردار هستند، بر این اساس ممکن است معامله گران متناسب با این اوراق بهادار، تنظیمات درصد شاخص زیگزاگ را بهینه نمایند.
هدف استفاده از اندیکاتور زیگزاگ چیست ؟
این شاخص هر زمان که قیمتها با درصدی بیشتر از درصد متغیر از قبل مشخص شده معکوس شوند، نقاطی را بر روی نمودار نشان داده می شود. سپس خطوط مستقیم ترسیم شده و این نقاط را بهم وصل می کند.
به بیانی دیگر، در این اندیکاتور پیوتهای قیمتی به یکدیگر اتصال پیدا می کنند. به وسیله آن میتوانید موجهای قیمتی را بهتر درک و شناسایی کنید.
هدف از این شاخص این است که تعداد موج ها ار در نظر گرفته و بر این اساس موجها و روندها را در بازههای زمانی مختلف شناسایی کرده و در اختیار تریدر قرار دهد.
این شاخص به منظور شناسایی روند قیمت مورد استفاده قرار می گیرد. این اندیکاتور تغییرات قیمت تصادفی را از بین میبرد و بر این تلاش است تا نوسانات روند را نشان دهد.
خطوط زیگزاگ فقط هنگامی به نمایش در می آیند که قیمت بین نوسان بالا و نوسان پایین در حرکت باشد. در اکثر موارد این نوسان بیشتر از درصد تعیین شده است.
همانکونه که در بالاتر گفته شد این نوسان و انحراف قیمت اغلب ۵% خواهد بود. با فیلتر کردن حرکات جزئی قیمت، این شاخص، روندها را در همه بازههای زمانی راحت تر میکند.
منظور از روند چیست؟
سیر و حرکت کلی یک نمودار روند نامیده میشود. این روند حرکتی میتواند نزولی، صعودی یا حتی خنثی باشد. روند در یکی از این سه حالت، در حرکت می باشد.
اندیکاتور زیگزاگ چیست ؟
این اندیکاتور که میتواند بر طبق خطوط ترسیم شده به انجام فعالیت بپردازند، نقاط اکسترمم نمودار را به یکدیگر متصل مینماید. این اتصال به وسیلهی برخی از تنظیماتی است که ما انجام میدهیم.
با توجه به تنظیماتی که انجام میدهیم، هرچه این تنظیمات دارای حساسیت کمتری باشد پیوتهای ترسیم شده بزرگتر خواهد بود. برعکس این مساله نیز امکانپذیر است. هرچه حساسیت بیشتر باشد، در مقابل پیوتها دقیقتر و کوچکتر خواهند بود.
تنظیمات اندیکاتور زیگزاگ چگونه است ؟
شیوه های گوناگونی جهت تنظیمات اندیکاتور زیگزاگ وجود دارد. در پلتفرمهای مختلفی نظیر TradingView قسمتی برای این شاخص در نظر گرفته شده است.
حال که می دانید اندیکاتور زیگزاگ چیست این که تنظیمات اندیکاتور زیگزاگ را چگونه تنظیم میکنید بسیار حائز اهمیت می باشد. با تنظیمات مختلف، نمودارهای متفاوتی به دست خواهید آورد که میتواند با نمونههای مشابه فرق بسیار زیادی داشته باشد.
برای اینکار بایستی در ابتدا پلتفرمها و نرم افزارهای مختلف ابتدا گزینهی چرخ دنده را برگزینید تا شما را به تنظیمات این اندیکاتور برساند.
در این قسمت با دو گزینه Depth وDeviation مواجه میشوید که به معنای عمق و انحراف است. ابتدا انحراف را بر روی گزینهی ۵ قرار دهید. با بالاتر بردن گزینهی depth از حساسیت این اندیکاتور کاسته می شود.
پارامترهای اندیکاتور زیگزاگ چیست ؟
- عمق: به این معنی است که بازگشت اندیکاتور از پیوتهای ماژور و مینور است.
- انحراف: به منظور اینکه روند قیمت از مثبت به منفی تغییر یابد، به چه درصدی نیاز داریم. پاسخ به این سوال به معنای انحراف است.
تا زمانی که بتوانید سبک خود را پیدا کنید میتوانید این پارامترها را به طور متداوم عوض کنید.
نکات مهم به منظور تنظیم اندیکاتور زیگزاگ
- تقارن قیمتی که در این اندیکاتور وجود دارد حتما بایستی ارائه دهنده موج هندسی خوب و یکنواختی به شما باشد.
- عمق موج باید به گونه ای باشد که تصویر مناسبی از پستیها و بلندیها را به نمایش گذارد.
توصیه می شود به طور کلی برای تنظیمات این اندیکاتور شیوه های زیر مورد استفاده قرار گیرد:
- یک نقطه شروع در نظر بگیرید.
- حرکت قیمت را برگزینید.
- نوسان بعدی را با سرعت بالا یا نوسان پایین تعیینکنید که با نقطه شروع تغییر قیمت فرق داشته باشد.
- خط روند را از نقطه شروع به نقطه جدید ترسیم نمایید.
- نوسان بعدی را با سرعت بالا یا نوسان پایین تعیین کنید که با نقطه جدید تغییر قیمت دارای تفاوت باشد.
- خط روند را رسم نمایید.
- این کار را برای آخرین نوسان زیاد یا کم به انجام برسانید.
مورد استفاده قرار دادن اندیکاتورهای متنوع در شاخصهای متفاوت سبب میشود بتوانید نه تنها روند قیمت را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید، بلکه زمان ورود و خروج به یک ارز را نیز پیش بینی نمایید.
به همین علت پیشنهاد میشود حتما نسبت به آموزش رسم این نمودارها اقدام کنید و آنها ار خوب یاد بگیرید تا بتوانید با اطمینان به معاملات خود بپردازید.
همانطور که گفته شد اندیکاتور زیگزاگ یکی از انواع اندیکاتور است که میتواند شما را به تحلیل بیشتری از امواج مختلف وادار کمد. به وسیلهی این اندیکاتور میتوانید امواج مختلف را ارزیابی و لحظهی ورود و خروج را در نظر داشته باشید.
از همراهی شما عزیزان تا پایان محتوا اندیکاتور زیگزاگ چیست در سایت بی تی سی یاس متشکریم.