اگر با فضای کریپتو آشنایی داشته باشید حتما تا به حال اسم تریدر و کریپپتو تریدر را شنیده اید. آیا می دانید کریپتو تریدر کیست و به چه کسی گفته می شود؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا کریپتو تریدر را معرفی کنیم.
همچنین می توانید برای آشنایی با بازار کریپتو به این مقاله مراجعه کنید: بازار کریپتو چیست؟
کریپتو تریدر کیست؟ به چه کسی تریدر می گوییم؟
تریدر یا معاملهگر به فردی گفته می شود که به خرید و فروش داراییهای مختلف در بازارهای مالی، برای خود یا از طرف شخص یا موسسه دیگری مشغول به فعالیت است.
فرق اصلی بین یک معاملهگر و یک سرمایهگذار مدت زمانی است که شخص یک دارایی را در اختیار دارد. سرمایهگذاران می خواهند افق زمانی بلندمدت داشته باشند، در صورتی که معاملهگران تمایل دارند داراییها را برای دورههای زمانی کوتاهتری نگهداری کنند و از پروسه های کوتاهمدت در بازارهای مالی از کسب درآمد برخوردار باشند.
یک تریدر این شرایط را دارد که برای یک موسسه مالی کار کند، در این صورت با پول و اعتبار شرکت به انجام معامله می پردازد و ترکیبی از حقوق و پاداش به آنها پرداخت می گردد.
از طرف دیگر یک معاملهگر میتواند به انجام کار برای خودش مشغول باشد، به این معنی که با پول و اعتبار خود در بازارهای مالی معامله میکند. در این حالت تمامی سود به دست آمده از معاملات متعلق به تریدر خواهد بود.
بسیاری از موسسات مالی بزرگ از اتاقهای معاملاتی برخوردار می باشند. در این موسسات معاملهگران در اصل کارمندانی هستند که طیف وسیعی از محصولات را از طرف شرکت مورد خرید و فروش قرار می دهند.
در این شرکتها برای هریک از معاملهگران محدودیتهایی از جمله حداکثر میزان داراییهایی و سود و ضرر در یک پوزیشن ارائه میشود.
این شرکتها دارای فاکتورهایی به منظور مدیریت ریسک هستند و بر طبق این فاکتورها تریدرها میتوانند معاملاتی را انجام دهند.
در آخر بیشتر سود به شرکت تعلق میگیرد و معاملهگران حقوق و پاداش خود را از شرکت دریافت میکنند. از طرف دیگر بیشتر افرادی که به صورت شخصی به انجام معامله می پردازند، در خانه یا در یک دفتر کوچک کار میکنند.
محدودیت این دست از معاملهگران بستگی به پول نقد و اعتبار خودشان دارد.
از جمله عیب های معاملات کوتاهمدت که می توان به آنها اشاره کرد، هزینههای کمیسیون و پرداخت اسپرد بیش از حد به بروکرها است؛
اما با توجه به این که معاملهگران بیشتر در استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت به منظور به دست آوردن سود بیشتر شرکت میکنند، میتوانند با در نظر گرفتن سود دریافتی هزینه کارمزد معاملات را پرداخت نمایند.
همینطور با بالا رفتن تعداد کارگزاریها و رقابت آنها جهت ارائه بهترین خدمات با پایینترین کارمزد سبب شده است که این هزینهها تا حد بسیار مطلوبی کمتر شود.
بعد از اینکه برای سوال کریپتو تریدر کیست پاسخی یافتیم باید بدانیم که درامد این افراد چقدر است و چگونه کار می کنند.
ایده اصلی ترید در بازار های مالی به این صورت است که قیمت دارایی مالی به طوری پیشبینی شود تا تریدر آن دارایی را در قیمت کمتر خرید را انجام دهد و هنگامی که سود مورد نظر را بدست آورد در قیمت بالاتر آن دارایی را به فروش رساند. تریدر ها در بازار های مالی به طور معمول کوتاه مدت کار میکنند.
نکات کلیدی
- تریدر ها اشخاصی هستند که در خرید کوتاه مدت و فروش حق مالکیت دارایی برای خود یا یک موسسه شرکت میکنند.
- تریدر ها را میتوان در مقابل سرمایهگذارانی جای داد که بهجای سود کوتاهمدت به دنبال سود سرمایه بلندمدت هستند؛ چرا که همانطور که گفته شد تریدر ها معمولا کوتاه مدت کار میکنند.
مزایا و معایب ترید
از معایب معاملات کوتاه مدت، می توان به هزینههای کمیسیون و پرداخت برای پیشنهادات اشاره کرد. زیرا تریدر ها به طور معمول به علت به دست آوردن سود بیشتر، به استراتژیهای معاملات کوتاه مدت ورود پیدا می کنند و میتوانند حق کمیسیون بزرگی را از آن خود کنند.
در نظر داشته باشید تعداد زیادی از کارگزار ها تخفیف هایی میدهند که بسیار رقابتی هم هستند و مشکل این هزینه را خیلی کم کردهاند.
در ادامه مقاله کریپتو تریدر کیست با ترید CFD آشنا خواهید شد.
ترید CFD در دنیای رمز ارزها
CFD به معنی اوراق بهادار یک رمز ارز است. به این صورت که شما حرکات قیمت را پیش بینی میکنید و از آنها سود به دست می آورید، بدون این که مالک رمز ارز باشید.
در صورتی که فکر میکنید قیمت بالا می رود، پوزیشن خرید باز میکنید و اگر به نظر شما قیمت کاهش مییابد، پوزیشن فروش باز میکنید. در ترید ارزهای دیجیتال چند نکته مهم وجود دارد که باید آنها را در نظر داشته باشید:
- صرافی ارز دیجیتال، بخشی از بورس سهام به حساب نمی آید.
- ترید رمز ارزها به صورت ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته در حال انجام می باشد (بازار فارکس، به صورت ۲۴ ساعته و ۵ روز در هفته و بازار بورس خارجی نیز ۵ روز هفته و طی ساعاتی از روز دایر هستند).
- بازار ارزهای رمزنگاری شده، به شدت دارای تغییرات است.
به طور کلی ۳ نوع ترید در رمز ارزها داریم:
- فیات به کریپتو: میتوانید به وسیله صرافیها، ارز فیات خود را به کریپتو تبدیل نمایید.
- ذخیره رمز ارزها: میتوانید رمز ارز خود را در کیف پولهای آنلاین یا آفلاین جمع آوری کنید.
- کریپتو به کریپتو: میتوانید در صرافی بایننس، ارزهای دیجیتال دیگر را با به کارگیری از بیت کوین یا اتر بخرید.
هر دو پوزیشن خرید و فروش، دارای اهرم هستند؛ به این معنی که شما تنها نیاز دارید که مقدار کمی واریز کنید، تا بتوانید به انجام معاملات بزرگتری بپردازید.
میزان سود یا ضرر شما با در نظر گرفتن دیگر پوزیشن شما محاسبه میشود؛ پس لوریج میتواند هم سود و هم ضرر شما را بزرگتر کند.
تریدینگ کاری نیست که انجام آن ساده و آسان باشد؛ شما باید مدتها آموزش ببینید و آن را مورد تمرین قرار دهید. تریدرهای حرفهای، سالها کار میکنند و آموزش میبینند و تجربه بسیاری به دست می آورند تا در نهایت به سوددهی دست یابند؛ براین اساس نباید انتظار یک شبه پولدار شدن در این کار را داشته باشید.
بازار ارزهای دیجیتال یک بازار بسیار پر ریسک به حساب می آید و همین موضوع سبب شده است افراد زیادی بعد از آشنا شدن با این مفهوم، نسبت به انجام ترید رمز ارزها علاقه مند شدند.
اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که لازمه ترید برخورداری از دانش و تخصص در حوزههای مختلف تحلیلی است. تحلیل فاندامنتال در بازار دیجیتال بسیار متفاوت از سیستمهای سنتی است و صرف داشتن دانش در بازارهای قدیمی، نمیتوان در این بازار هم سود کرد.
درنتیجه حتما قبل از ورود به ترید با تمام این موارد به خوبی آشنا شده و سپس سرمایه گذاری خود را شروع نمایید.
از همراهی شما عزیزان تا پایان محتوا کریپتو تریدر کیست در سایت یاشار عزیزی متشکریم.