تفاوت اصلی صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست؟

صرافی متمرکز و غیر متمرکز

فهرست مطالب

در حال حاضر با علاقه مند شدن اکثر افراد به حوزه ارز های دیجیتال، صرافی های بسیاری زیادی اعم از صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز ایجاد شده است که تفاوت های اساسی باهم دارند در این محتوا به این سوال پاسخ خواهیم داد که صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست و هرکدام چه کاربرد هایی دارند.

ممکن است تا به حال نام متمرکز و غیر متمرکز به گوشتان خورده باشد اما معنی آن را ندانید. در ادامه با ما همراه باشید.

همچنین می توانید برای آشنایی با سیگنال فیوچرز به این صفحه مراجعه کنید.

صرافی چیست؟

با توجه به اینکه خرید و فروش ارز های دیجیتال به صورت آنلاین می باشد و در بستر اینترنت انجام می شوند، لازمه آن یک پلتفرم آنلاین می باشد.

صرافی چیست؟

صرافی های دیجیتال ایجاد شده اند تا خرید و فروش رمز ارز ها را آسان تر کنند. شما می توانید در صرافی به خرید و فروش رمز ارز های خود اقدام نمایید.

این مسئله باعث می شود تا شما نسبت به هر نیاز دیگری بی نیاز شوید. جهت پیدا کردن یک صرافی مورد اطمینان برای خرید و فروش رمز ارز های خود، نیاز است تا به چند نکته همچون: امنیت، اعتبار و… را در نظر داشته باشید.

  • امنیت:

هنگامی که امنیت یک صرافی بالا باشد، مسلما شما می توانید خرید های خود را با امنیت بالایی انجام دهید و به فروش رمز ارزهای خود بپردازید.

به علت اینکه بعضی مواقع شما مقداری از رمز ارز های خود را در صرافی ذخیره می کنید، مهم است صرافی که انتحاب می کنید،  امنیت بالایی داشته باشد.

  • اعتبار:

هنکامی که یک صرافی دارای اعتبار باشد، قطعا امنیت نیز دارد. اعتبار یک صرافی به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید به آن صرافی اعتماد کنید و رمز ارز های خود را در آنجا ذخیره و یا اقدام به خرید و فروش آن ها نمایید.

برای اینکه بدانیم صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست و بتوانیم آن ها را باهم مقایسه کنیم باید شناخت کاملی از هرکدام از آنها داشته باشیم.

صرافی متمرکز چیست؟

صرافی متمرکز ارزهای دیجیتال پلتفرم آنلاینی است که عملکرد آن به‌عنوان یک شخص ثالث میان فروشنده و خریدار عمل می باشد. به بیانی ساده تر، کار آن شبیه بانک‌های امروزی است. یک صرافی متمرکز:

• برخورداری از مالک مشخصی؛ اداره آن به وسیله شخص یا شرکت خاصی صورت می گیرد.

• دارای امنیت.

• ملزم به پیروی از قوانین و مقررات است.

به طور تقریبی ۹۹ درصد معاملات ارزهای دیجیتال از راه صرافی‌های متمرکز انجام می شود. ارزهای دیجیتال بعد از خریداری در کیف پول دیجیتال جای می‌گیرند. با فراموش کردن کلید ورود به کیف پول، هزاران دلار یک فرد می تواند به آسانی از دست دهد. اما صرافی‌های متمرکز از دارایی سرمایه گذاران مراقبت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که چنین اتفاقی رخ دهد.

مزیت های صرافی‌های متمرکز چیست

مزیت های صرافی‌های متمرکز

  • مورد پسند بودن کاربر :

صرافی‌های متمرکز برای سرمایه گذاران مبتدی ارائه دهنده محیطی آشنا و دوستانه برای خرید و فروش رمزارز می باشند. برعکس کیف پول‌های دیجیتال و تراکنش‌های همتا به همتا که می‌توانند بسیار دشوار باشند، صرافی‌های متمرکز دارای عملکرد ساده است.

  • قابل اطمینان بودن:

در زمان انجام تراکنش و معامله، صرافی‌های متمرکز یک لایه محافظتی اضافه ارائه می‌دهند تا از دارایی کاربران محافظت شود.

 

معایب صرافی‌های متمرکز

  • خطر نفوذ به سرورها

اداره صرافی‌های متمرکز بر عهده شرکت‌هایی می باشد که مسئول نگهداری از دارایی مشتریان هستند. احتمال دارد معاملات روزانه در این صرافی‌ها تا میلیاردها دلار برسد که انگیزه خوبی برای هکرها و دزدها است تا جهت نفوذ به سرور آن‌ها اقدام نمایند.

  • کارمزد معاملات

برعکس تراکنش‌های همتا به همتا، صرافی‌های متمرکز کارمزد بالایی برای خدمات خود اخذ می‌کنند که بر طبق میزان معامله متغیر است. یعنی هر چه معاملات بزرگتری انجام دهید کارمزد بیشتری دریافت خواهید کرد.

 

در ادامه محتوای “صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست ؟” به بررسی کلی صرافی غیرمتمرکز می پردازیم تا با آن آشنا شوید.

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

صرافی‌های غیرمتمرکز این شرایط را برای کاربران خود فراهم می کند تا به انجام  معاملات به‌صورت همتا به همتا و بدون واسطه بپردازند.

 

مزیت های صرافی‌های غیرمتمرکز

  • کم شدن خطر هک

کاربران در صرافی‌های غیرمتمرکز به یک شخص ثالث برای انجام معاملات خود نیاز ندارند، ببر این اساس خطر سرقت اموال کاهش می‌یابد.

  • جلوگیری از دستکاری در بازار

زمانی شخص یا سازمانی کنترل را در دست نداشته باشند، شرایط دستکاری بازار و پول‌شویی از بین می‌رود.

  • ناشناس بودن

در صرافی‌های غیرمتمرکز لازم نیست فرم‌های احراز هویت را پر کنید.

یکی از صرافی های غیرمتمرکز که کاربران زیادی دارد و توانسته رضایت آن ها را کسب کند صرافی UniSwap است.

 

معایب صرافی‌های غیرمتمرکز

  • دشوار بودن

کاربران صرافی‌های غیرمتمرکز بایستی کلیدها و رمزهای عبور کیف پول دیجیتال خود را به یاد داشته باشند، در غیر این صورت تمام دارایی آن‌ها برای همیشه از بین خواهد رفت.

  • حجم کم معاملات

با توجه به این که 99 درصد بازار در دست صرافی‌های متمرکز می باشد، حجم معاملات بسیار پایین، باعث کم شدن سرعت خرید و فروش می شود.

تفاوت صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست ؟

تفاوت صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست ؟

  • کنترل

در یک صرافی ارز دیجیتال متمرکز کنترل حساب شما بیشتر به وسیله  مجری صرافی صورت می گیرد. در صرتی که در یک صرافی ارزدیجیتال غیرمتمرکز کاملا کنترل حساب توسط خود شخص می باشد.

یکی از مهم ترین و مشخص ترین حصوصیت هایی که معامله گران صرافی های غیرمتمرکز را ترجیح می دهند همین مورد می باشد. هرچند که این خصوصیات سبب پیچیدگی سیستم عامل صرافی های غیرمتمرکز شده است، ما باز هم  به عنوان مهم ترین موضوع مطرح می گردد.

  • محبوبیت

اکنون صرافی های رمز نگاری شده متمرکز از محبوبیت بیشتر در مقایسه با صرافی های رمزنگاری شده غیرمتمرکز برخوردار هستند.

به علت زیر ساخت های مناسب و سرعت و قدرت نقدینگی بیشتر و بالاتر حتی اگر صرافی های غییرمتمرکز مزیت های ویژه ای را هم ارائه دهند باز هم از نظر محبوبیت به صرافی های متمرکز نخواهند رسید.

  • کارمزد

نکته ای که وجود دارد در صرافی های متمرکز برای هر تراکنش مقداری کارمزد برداشته می شود. اما ذرصد کارمزد در صرافی های غیر متمرکز ثابت است.

به طور تقریبی می توان گفت که کارمزد در صرافی های غیر متمرکز بسیار اندک است اما در صرافی های متمرکز تقریبا این مقدار زیاد است.

  • امکانات

از لحاظ امکانات صرافی های متمرکز در مقایسه با غیرمتمرکز متفاوت می باشند.در صرافی های متمرکز امکاناتی نظیر ابزار های مدیریت و چندین نوع سفارش پشرفته وجود دارد. اما در صرافی های غیرمتمرکز تعداد محدودی از انواع سفارشات ارائه می شوند.

از دیگر تفاوت هایی که صرافی متمرکز و غیر متمرکز دارند می توان به تفاوت در امنیت، قوانین، نقدینگی و سرعت اشاره کرد.

از همراهی شما عزیزان تا پایان محتوا صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست، در سایت بی تی سی یاس متشکریم.