معرفی 3 مورد از بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری

معرفی 3 مورد از بهترین اندیکاتورهای نوسان گیری - یاشار عزیزی

فهرست مطالب

در این محتوا به معرفی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری می پردازیم و همچنین مهمترین ویژگی های اندیکاتور ها را بررسی می کنیم. همچنین می توانید برای آشنایی با بهترین اندیکاتور ارز دیجیتال به این مقاله مراجعه کنید.

افرادی که مشغول به فعالیت در بازار بورس، فارکس و یا ارزهای دیجیتال می باشند، از وجود ابزار هایی که معامله گران می توانند به وسیله آنها برای خرید و فروش در بازارهای مالی و کسب  سود از آنها تصمیمات بهتری بگیرند، آگاهی دارند.

یادگیری شیوه ها و ابزارهای کاربردی در این بازار، یکی از راه های موفقیت در بازار بورس و جلوگیری از ضرر مالی می باشد. اندیکاتورها یکی از مهمترین ابزارها در این بازار به حساب می آید.

به طور کل تعداد اندیکاتورها بسیار زیاد می باشد اما تعداد اندیکاتورهای کاربردی و مورد استفاده اکثر کاربران بسیار اندک است. اندیکاتورها اطلاعاتی درباره پروسه قیمت ها در آینده در اختیار معامله گران می گذارند و معامله گران از آنها سیگنال خرید و فروش اخذ می‌کنند. در این محتوا به توضیح درباره بهترین اندیکاتورها برای نوسانگیری می‌پردازیم.

منظور از نوسان گیری چیست

منظور از نوسان گیری چیست؟ 

قبل از اینکه بخواهیم بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را معرفی کنیم می خواهیم با نوسان گیری آشنا شویم.

نوسان را می‌توان به عنوان تغییرات قیمت سهام در کوتاه مدت تعریف کرد. خرید و فروش با هدف به دست آوردن سود در بازه های زمانی کوتاه را نوسان گیری می‌گویند.

سهامدارانی که محدودیت سرمایه ندارند و ریسک پذیر هستند بیشتر از روش نوسان گیری استفاده می‌کنند. برای اینکار سهامداران سهامی را که در یک بازه ی زمانی بین دو قیمت در نوسان است را شناسایی می‌کنند و در پایین ترین قیمت ممکن سهم را خریداری کرده و پس از چند روز در قیمت بالا به فروش می‌رسانند و سپس بعد از چند روز در قیمت پایین خریده و مجدد در قیمت بالا می‌فروشند.

این کار تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که نمودار سهم این قابلیت را به آنها می‌دهد. مهمترین مهارت لازم در نوسان گیری آموزش تحلیل تکنیکال می‌باشد.

تعریف اندیکاتور:

اندیکاتور Indicator به معنای شاخص است. کلمه اندیکاتور در تمام حوزه های علم اقتصاد تعریف شده است و فقط مختص بازار ارز دیجیتال نیست.

اندیکاتور یکی از پرطرفدارترین ابزارهای تحلیل در بازار بورس و در بازار رمز ارز ابزاری است که با قرار گرفتن بر روی نمودار، تغییرات قیمت یک ارز را در آینده برای کاربر نمایش می‌دهد.

اندیکاتور برنامه ایی است که یک اتفاق را که به صورت متداوم تکرار شده است را برای آینده انتشار می‌دهد. سازندگان یک اندیکاتور، با مطالعه و ارزیابی گذشته بازار همین پروسه را برای آینده پیش بینی می‌کنند. در واقع کاربرد اندیکاتور برای تحلیل و پیش بینی آینده قیمت به کار گرفته می شود.

ویژگی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری

اندیکاتورهایی که در بازار مالی از جمله فارکس به کار گرفته می شود از کاربرد مخصوص به خود برخوردار می باشند. به همین دلیل نمی‌توان یک اندیکاتور را بهترین اندیکاتور موجود معرفی کرد. ویژگی های بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری عبارتند از:

ویژگی بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری

  • بالا بودن دقت برای پیش بینی پروسه آینده قیمت
  • مورد استفاده تعداد زیادی از کاربران
  • عدم تاخیر در شناسایی نقاط خرید
  • معرفی شده از طرف اکثر تحلیلگران
  • آسان بودن از لحاظ کار کردن

انتخاب اندیکاتور برای هر شخص بر اساس نیاز افراد متفاوت می باشد. کاربران بعد از اینکه با تعدادی از اندیکاتور های نوسان گیری آشنایی پیدا کردند و ویژگی های آنها  را دریافتند، می‌توانند بهترین اندیکاتور را برای معاملات خود تعیین کنند.

بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری

اگر برای به کارگیری  از اندیکاتور لازم است دانش و آگاهی کافی داشته باشید، می‌دانید که اندیکاتورهای زیادی برای علم تکنیکال معرفی شده است.

از میان هزاران اندیکاتور فقط تعداد محدودی می باشند که پر کاربرد و پر طرفدار بوده و می‌توانند برای معامله گران دارای کاریرد باشند. اما تعداد بسیار زیادی از این اندیکاتورها کمترین کاربرد را داشته و سبب گمراهی کاربران می‌شوند. در ادامه به معرفی تعدادی از اندیکاتور های پرکاربرد می‌پردازیم.

  • اندیکاتور مکدی

یکی از اندیکاتورهای پرطرفدار، اندیکاتور مکدی است که از آن می‌توان در موارد بسیار مختلفی برای تحلیل یک رمز ارز به کارگیری کرد.

این اندیکاتور مربوط به پیگیری پروسه و میزان حرکت می‌باشد. اندیکاتور مکدی مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence به معنی میانگین متحرک همگرایی-واگرایی است که اگر بخواهیم آن را به صورت مختصر بگوییم، MACD گفته می‌شود.

میانگین های متحرک استفاده شده در این اندیکاتور شامل میانگین های 9، 12 و 26 روزه است که پرکاربردترین زمان ها در این اندیکاتور می‌باشد.

  • اندیکاتور RSI

از دیگر اندیکاتوهای پرطدفدار می توان اندیکاتور RSI معرفی کرد. اندیکاتور RSI مخفف Relative Strength Index به معنای شاخص قدرت نسبی می‌باشد. این اندیکاتور را می توانیم به عنوان پرکاربرد ترین و بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری معرفی کنیم.

 این اندیکاتور در هر لحظه قدرت خریداران در مقایسه با فروشندها را به کاربر نشان می‌دهد. هنگامی که قدرت خریدار بیشتر باشد قیمت ارز دیجیتال مورد نظر صعودی است و زمانی که قدرت خریدار کمتر از قدرت فروشنده باشد نمودار حالت نزولی پیدا خواهد کرد.

اندیکاتور RSI تشکیل شده  از سه خط افقی و یک خط زیگزاگ مانند می باشد. سه خط افقی نشان دهنده محدوده های 30، 50 و 70 است. خط زیگزاگ که با عنوان خط RSI  شناخته می شود در هر لحظه قدرت خریداران نسبت به فروشندها را نشان می‌دهد. خط RSI  همواره بین عدد  0 تا 100 در حال تغییر است.

 اندیکاتور استوکاستیک (stochastic) - بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری

  •  اندیکاتور استوکاستیک (stochastic)

از اندیکاتورهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور استوکاستیک است. این اندیکاتور به منظور شناسایی سریع حرکات قیمت و به کارگیری از نوسان کوتاه مدت قیمتی می‌باشد.

در هنگام به کارگیری از اندیکاتور استوکاستیک کاربران نباید به دنبال سودهای 30-40 درصدی باشند، اگر چه احتمال دارد این درصد سود در بعضی پروسه ها کسب شود، اما به طور کلی این اندیکاتور برای دوره های زمانی کوچکتر و نوسان گیری حرفه ایی 10-20 درصدی کاربرد دارد.

شاخص اندیکاتور استوکاستیک در بازه ی 0 تا 100 تغییر می‌کند. اندیکاتور استوکاستیک از دو خط K (رنگ آبی) و خط D (رنگ قرمز) به وجود آمده است.

این اندیکاتور مانند اندیکاتور های شاخص قدرت نسبی، از دو منطقه اشباع خرید و فروش برخوردار می باشد. در اندیکاتور استوکاستیک ناحیه بالاتر از 80 به عنوان ناحیه اشباع خرید و ناحیه زیر 20 بیان کننده ناحیه اشباع فروش است. قله های نمودار نشانگر پایان پروسه صعودی و دره ها پایان پروسه نزولی هستند.

معامله گران بازار ارز دیجیتال بایستی بر اساس موقعیت بازار استراتژی های خود را تغییر دهند. بعضی مواقع لازم است معامله گر برای دریافت سود از بازار، سهم خود را به مدت طولانی نگهداری کند.

اما گاهی با توجه به تغییر و تحولات بازار و پس گرفتن سودهای به دست آمده به وسیله بازار بهتر است تا از شیوه نوسان گیری استفاده شود.

از شما عزیزان که تا پایان محتوا بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری در سایت بی تی سی یاس با ما همراه بودید، متشکریم.